Дванайста нощ

от Уилям Шекспир

Режисьор: Мариус Куркински
Продуцент: Камен Воденичаров

Оператор: Емил Христов
Музика: Георги Красимиров - Герасим, Евгени Димитров, Георги Милчев - Годжи

Художник: Владимира Врингова
Художник по костюмите: Петя Стойкова

Участват: Камен Воденичаров, Мариус Куркински, Катерина Евро, Тодор Колев, Георги Калоянчев, Тончо Токмакчиев, Мартина Вачкова, Пламен Сираков, Иван Ласкин, Александър Илинденов, Димитър Хаджоянев, Стоян Радев, Владимир Димитров, Любен Пъдарев и Ивайло Иванов

Описание

Екранизацията на "Дванайста нощ" в две части разкрива историята на близнаците Виола и Себастиян, които са изхвърлени на непознат и мистериозен остров след корабокрушение. Всеки един от тях е убеден, че другият е мъртъв. За по-безопасно Виола се преоблича в дрехите на брат си. А Себастиян е взет за жена. Историята започва с недоразумение, което преобръща цяло кралство за една нощ. И то каква нощ само....

Създадена по популярната Шекспирова комедия "Дванайста нощ", екранната адаптация ни представя по далеч по-въздействащ и осезаем начин детайлите и динамиката, под майсторската режисура на Мариус Куркински.

Един великолепен актьорски състав разкрива богатството на Шекспировата драматургия, в която веселата история звучи като послание за правото на всеки да бъде свободен и да се бори за собствените си копнежи с цената на всичко. Множеството недоразумения, сблъсък на страсти и коварства, на предрасъдъци и интрига са част от жизнерадостното богатство на тази нова екранизирана версия. 

Отзиви

31 October 2015, 21:49
Мария Кръстева
Гледала съм го преди години. Уникална постановка и великолепна игра. Абонирах се за да го гледам отново. Изненадах се много приятно като видях тази инициатива. Успех на екипа! Цялото семейство ще гледаме постановките.
08 November 2015, 00:20
Katerina Velcheva
Великолепна идея!!! Чакам с нетърпение следващите постановки. Не знам на какъв принцип се избирт постановките, но ако може, моля, продължете да ни радвате с творбите на големия Мариус Куркински - в частност - Сънят на смешния човек и Юбилей. Аз живея в чужбина и нямам възможност да ги гледам на живо.