продуцент, режисьор
Brief info

Димитър Липовански е идеолог на проекта digitaltheatre.bg с кодово име „Дигитална платформа „Камила“. Като продуцент е и лидер, и мотор, и каквото още е необходимо, за да се превърнат идеите в реалност. Театърът е в кръвта му цял живот, а дигиталният театър - откакто се появи в интернет.

Първите му подобни проекти събират паметта за русенския драматичен, а после и куклен театър до началото на сегашния век. Подкрепя всяка идея, която сближава публиката с творците на сцената, преодолява прегради и ограничения. Така се ражда и първата онлайн реализация на театрален спектакъл в Русе, в партньорство с драматичния театър в града - в първите месеци на пандемията. В дигитално ускорената 2020-а Русе се сдобива и с канал „Култура“ в мрежата YouTube пак заради него. Дава тласък и на първите хибридни събития на брега на Дунав.

Продуцент на дигитално съдържание, режисьор и оператор, Дидо е от хората-птици, за които реалното всекидневие е твърде обикновено, ако го няма духът на културата. Истински се вълнува от процесите на съхраняване и популяризиране на наследството и местните културни пейзажи. Собствената му продуцентска компания Арена Медиа създава дигитално съдържание, разпространява го, свързва поколенията преди с поколенията сега. И творци, и публика.