За нас

За нас

Група за театър „Камила“ и партньорите ни Арена Медиа сме базирани в Русе, България – живеем и творим на брега на великата европейска река Дунав. Този сайт е виртуалното измерение на една наша обща мечта: да създаваме и развиваме дигитален театър в Северна България. Заедно представяме качествено дигитално съдържание на български език, предназначено за деца и родители.

Керванът на дигиталната платформа www.digitaltheatre.bg пое във виртуалния свят първо с продукцията на Група за театър „Камила“. Надяваме се да поканим тук и други театрални организации. За срещи с нова публика са добре дошли всички, които правят театър за деца, куклен театър, детски театър. Тук посетителите могат да гледат цели спектакли, да се вълнуват от представления, да се запознаят с авторите на пиеси.

Правим нашите онлайн срещи с любопитна аудитория, с театрална публика, изкушена от дигитални приключения. Тук можете да чуете песни от даден спектакъл; да се срещнете очи в очи с артистите и създателите на театрално изкуство за деца; да надникнете зад кулисите на представление или да видите мейкинг – как се прави.

Каним посетителите на театър онлайн: да се качат заедно с нас на сцената в интернет, да видят специално интервю със създателите на някое представление или пърформанс. Тук ще можете да гледате излъчване на живо на детски театрални спектакли, адаптирани за дигитално разпространение.

Група за театър „Камила“ кани децата в света на изкуството чрез приказката, играта и магията на театъра. Развива въображението, катализира творческия потенциал и държи будно любопитството на малките зрители. Открива нови игрови схеми за придобиване на необходимите за децата знания.

Създаваме и разпространяваме сценични произведения и дигитално съдържание за деца. Обучаваме деца в сферата на сценичните изкуства. Създаваме устойчиви програми за творчески ателиета извън училищата. Участваме в образователни програми и извънкласни форми, включени в образователната система.

Илия Деведжиев и Росица Миновска-Деведжиева са основните герои в Група за театър „Камила“. С техните грижи и вдъхновение поколения крехки изгряващи таланти укрепват вяра в собствените си възможности да творят.

Арена Медиа е компания продуцент и създател на дигитално съдържание и цялостна система аудиовизуални дигитални услуги. Фокусираме се върху документални филми за материално и нематериално наследство и културни пейзажи. Създаваме съдържание за специфична детска грижа, предназначено за деца, родители и експерти. Доставяме дигитално съдържание за музейни експозиции, образователни продукти, мултимедийни, сценични и артистични продукции.

Димитър Липовански и Цвета Ненова от Арена Медиа са гарант за качественото дигитално съдържание на този сайт.

КОНТАКТ

Пишете ни