НОВИНИ

DIGITALTHEATRE.BG СТИГНА ДО ХИЛЯДИ ЗРИТЕЛИ САМО ЗА МЕСЕЦ

Повече от 35 хиляди зрители от България и по света вече знаят за новата дигитална платформа за театър www.digitaltheatre.bg : това виртуално място, което четете и вие в момента.

Само за един месец от официалния старт на платформата, информация за нея е достигнала до различни потребители, основно от България, но и българи, които живеят по целия свят. Основно това са млади родители с деца, сред зрителите преобладават жените, средната им възраст (без децата) е между 25 и 44 години. Една трета от привлечените зрители са базирани в Северна България. В Русе, на брега на голямата европейска река Дунав, работят и живеят независимите творци от Група за театър „Камила“ и партньорите от Арена Медиа. Платформата е резултат от съвместните им усилия  да срещат зрителите онлайн с качествено театрално съдържание за деца и родители на български език. Реализира се по проект „Дигитален Театър Камила“, подкрепен от Национален фонд „Култура“ по Програма „Публики“ 2020.

Тук вече са публикувани три спектакъла на „Камила“: „Зли вълшебства, добри вълшебства“, „Приказка в найлонова торбичка“ и „Приключения чудати с фигури познати“. Всички спектакли са снимани специално, за да бъдат гледани онлайн, продукцията е съобразена с вкусовете на най-малките и навиците за възприемане на подобно съдържание. В отделни рубрики на сайта може да се видят интервюта очи в очи със създателите, посетителите могат да надникнат зад кулисите на дигиталния театър.

Съдържанието на платформата digitaltheatre.bg може да се гледа напълно безплатно с достъп от целия свят, без ограничения. С платформата е свързан и нейният YouTube канал digitaltheatrebg – ако се абонират, потребителите могат да получават известия за новото съдържание.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print