ПРИКАЗКА В НАЙЛОНОВА ТОРБИЧКА

от Илия Деведжиев

Режисьор Росица Миновска-Деведжиева
Сценограф Огнян Балканджиев
Композитор Пламен Мирчев-Мирона
Участват Анелия Пейчева, Росица Миновска-Деведжиева, Илия Деведжиев

Една найлонова торбичка е захвърлена на улицата заедно с един буркан и картонена кутия. Те срещат Голямото Безотговорно и Безредно Боклучище, което иска да ги погълне, за да превземе и зацапа още улици в града. След пътешествие, пълно с приключения, найлоновата торбичка научава тайната на рециклирането и с помощта на момченцето Коки и трите контейнера за разделно сметосъбиране чудовището Боклучище е победено!

По забавен начин и с чудесни песни спектакълът завладява вниманието на малките зрители и ги печели за каузата на разделното сметосъбиране. Децата запомнят цветовете на контейнерите и простичките послания за по-чист град и по-чист свят.

“И защото ти изхвърли опаковките на улицата, Голямото безредно и безотговорно Боклучище стана още по-голямо и скоро ще зарине с отпадъци целия свят!”

Найлоновата торбичка

January 2017

“Откакто човекът засели се тук, всеки ден прави купчини боклук, всеки ден хвърля буркани, кашони, стари обувки, дори лампиони, пластмасови туби, метални кутии, празни бутилки, даже ютии и продължава – виж няма край този вмирисан отпадъчен рай!”

Голямото безредно и безотговорно Боклучище

January 2017

“Значи, ако хвърля картонената кутия от любимите ми бисквити в синия контейнер, от нея ще направят нов картон, без да отсекат дърво?”

момченцето Коки

January 2017
ГАЛЕРИЯ

Вълшебен миг

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
СПЕЦИАЛНО

Зад кулисите

ЗА ОТПАДЪЦИТЕ, ЦВЕТНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ И СИНЯТА ПЛАНЕТА
ЗА ОТПАДЪЦИТЕ, ЦВЕТНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ И СИНЯТА ПЛАНЕТА

Илия Деведжиев пише тази пиеса като част от задача за възпитаването на малките и най-малките граждани.

СРЕЩИ

Очи в очи

ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА
ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА

Димитър Липовански режисира трите видео реализации на спектаклите „Зли вълшебства, добри вълшебства“, „Приказка в найлонова торбичка“ и „Приключения чудати с фигури познати“.