ЗА ОТПАДЪЦИТЕ, ЦВЕТНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ И СИНЯТА ПЛАНЕТА

В рубриката „Зад кулисите“ ви разкриваме малки тайни от творческия процес по създаването на спектаклите, показвани на digitaltheatre.bg Тук може да прочетете как са направени куклите, откъде се е взела музиката, или пък интересни факти за артистите.

Найлонова торбичка, Момченце Коки, Чудовище Боклучище и три контейнера: син, зелен и жълт. Това са главните герои в „Приказка в найлонова торбичка“ – и разбира се, има пътешествие и приключения.

Илия Деведжиев пише тази пиеса като част от задача за възпитаването на малките и най-малките граждани да събират отпадъците разделно. Хиляди деца в цяла България се вълнуват от приключенията на Найлоновата торбичка и нейните приятели, и разбират защо са нужни усилията, свързани с отпадъците. И че всяко такова усилие е мъничък принос за спасяването на Голямата Синя Планета Земя.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
ПРОДУКЦИИ

Спектакли

ЧУДНАТА МОНЕТА – ПРИКАЗКА ЗА ЧЕРВЕН
ЧУДНАТА МОНЕТА – ПРИКАЗКА ЗА ЧЕРВЕН

Една невероятна история за Чудната монета Аспра, която отвежда едно Момче от днешно време в Средновековието, право в двора на Червенския болярин.

ПРИКАЗКА В НАЙЛОНОВА ТОРБИЧКА
ПРИКАЗКА В НАЙЛОНОВА ТОРБИЧКА

След пътешествие, пълно с приключения, найлоновата торбичка научава тайната на рециклирането и с помощта на момченцето Коки.

ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА
ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА

„Сребърната риба“ разказва за обитателите на чудния воден свят, за човешката алчност и защо Луната и Морето са свързани във вечен танц.

СРЕЩИ

Очи в очи

ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА
ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА

Димитър Липовански режисира трите видео реализации на спектаклите „Зли вълшебства, добри вълшебства“, „Приказка в найлонова торбичка“ и „Приключения чудати с фигури познати“.

ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО
ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО

Росица Миновска-Деведжиева режисира спектакъла „Зли вълшебства, добри вълшебства“ и играе в него.

ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ
ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ

Илия Деведжиев е автор на пиесата „Приказка в найлонова торбичка“ и играе в спектакъла, режисиран от Росица Миновска-Деведжиева.