ЗА ОТПАДЪЦИТЕ, ЦВЕТНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ И СИНЯТА ПЛАНЕТА

В рубриката „Зад кулисите“ ви разкриваме малки тайни от творческия процес по създаването на спектаклите, показвани на digitaltheatre.bg Тук може да прочетете как са направени куклите, откъде се е взела музиката, или пък интересни факти за артистите.

Найлонова торбичка, Момченце Коки, Чудовище Боклучище и три контейнера: син, зелен и жълт. Това са главните герои в „Приказка в найлонова торбичка“ – и разбира се, има пътешествие и приключения.

Илия Деведжиев пише тази пиеса като част от задача за възпитаването на малките и най-малките граждани да събират отпадъците разделно. Хиляди деца в цяла България се вълнуват от приключенията на Найлоновата торбичка и нейните приятели, и разбират защо са нужни усилията, свързани с отпадъците. И че всяко такова усилие е мъничък принос за спасяването на Голямата Синя Планета Земя.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
ПРОДУКЦИИ

Спектакли

НАПРАВИ СИ ВКЪЩИ – ВЪЛШЕБНА РИБА ЗА УКРАСА
НАПРАВИ СИ ВКЪЩИ – ВЪЛШЕБНА РИБА ЗА УКРАСА

Виртуално ателие за родители и деца “Направи си вкъщи с Илия”. Сребърната риба, герой от едноименната приказка, плува и във виртуалното пространство благодарение на Арена Медиа.

ЗЛИ ВЪЛШЕБСТВА, ДОБРИ ВЪЛШЕБСТВА
ЗЛИ ВЪЛШЕБСТВА, ДОБРИ ВЪЛШЕБСТВА

Това е една пиеса за вежливите думички. Онези, които уж всички знаем, но дали осъзнаваме вълшебството, което носят?

ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА
ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА

„Сребърната риба“ разказва за обитателите на чудния воден свят, за човешката алчност и защо Луната и Морето са свързани във вечен танц.

СРЕЩИ

Очи в очи

ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО
ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО

Росица Миновска-Деведжиева режисира спектакъла „Зли вълшебства, добри вълшебства“ и играе в него.

ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА
ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА

Димитър Липовански режисира трите видео реализации на спектаклите „Зли вълшебства, добри вълшебства“, „Приказка в найлонова торбичка“ и „Приключения чудати с фигури познати“.

ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ
ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ

Илия Деведжиев е автор на пиесата „Приказка в найлонова торбичка“ и играе в спектакъла, режисиран от Росица Миновска-Деведжиева.