ЗА ПЕСНИЧКИТЕ В „ПРИКЛЮЧЕНИЯ ЧУДАТИ…“

В рубриката „Зад кулисите“ ви разкриваме малки тайни от творческия процес по създаването на спектаклите, показвани на digitaltheatre.bg Тук може да прочетете как са направени куклите, откъде се е взела музиката, или пък интересни факти за артистите.

В „Приключения чудати с фигури познати“ актьорите Илия Деведжиев, Анелия Пейчева и Росица Миновска-Деведжиева пеят поне 15 песнички. Текстовете са на Роси, която е и автор и режисьор на детската пиеса. Музиката е сътворена от композитора Пламен Мирчев-Мирона. В неговата творческа биография има стотици часове театрална музика, част от тях – и за куклен театър. Мирона е носител и на престижната награда „Аскеер“ за театрална музика, но за драматичен театър: през 1996 година, за музиката на постановката „Тайното евангелие на Йоан“ от Стефан Цанев, с режисьор Борис Панкин.

Ако искате да попеете с Рисуваното Човече от „Приключения чудати с фигури познати“ – заповядайте част от текста на песничката:

Аз съм рисувано човече,
И тръгвам във света голям,
Защото сутрин, обед, сутрин, обед, вечер,
Не искам да живея сам.
След миг потеглям, няма време
За колебания и страх,
Дано светът да ме приеме,
Дано да ми хареса, ах.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
ПРОДУКЦИИ

Спектакли

ПРИКАЗКА В НАЙЛОНОВА ТОРБИЧКА
ПРИКАЗКА В НАЙЛОНОВА ТОРБИЧКА

След пътешествие, пълно с приключения, найлоновата торбичка научава тайната на рециклирането и с помощта на момченцето Коки.

ПРИКЛЮЧЕНИЯ ЧУДАТИ С ФИГУРИ ПОЗНАТИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ ЧУДАТИ С ФИГУРИ ПОЗНАТИ

Забавно куклено приключение, в което едно рисувано човече: „точка-точка-запетайка, тире-минус-обиколка“, тръгва на пътешествие.

ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА
ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА

„Сребърната риба“ разказва за обитателите на чудния воден свят, за човешката алчност и защо Луната и Морето са свързани във вечен танц.

СРЕЩИ

Очи в очи

ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА
ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА

Димитър Липовански режисира трите видео реализации на спектаклите „Зли вълшебства, добри вълшебства“, „Приказка в найлонова торбичка“ и „Приключения чудати с фигури познати“.

ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО
ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО

Росица Миновска-Деведжиева режисира спектакъла „Зли вълшебства, добри вълшебства“ и играе в него.

ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ
ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ

Илия Деведжиев е автор на пиесата „Приказка в найлонова торбичка“ и играе в спектакъла, режисиран от Росица Миновска-Деведжиева.