ЗА ПЕСНИЧКИТЕ В „ПРИКЛЮЧЕНИЯ ЧУДАТИ…“

В рубриката „Зад кулисите“ ви разкриваме малки тайни от творческия процес по създаването на спектаклите, показвани на digitaltheatre.bg Тук може да прочетете как са направени куклите, откъде се е взела музиката, или пък интересни факти за артистите.

В „Приключения чудати с фигури познати“ актьорите Илия Деведжиев, Анелия Пейчева и Росица Миновска-Деведжиева пеят поне 15 песнички. Текстовете са на Роси, която е и автор и режисьор на детската пиеса. Музиката е сътворена от композитора Пламен Мирчев-Мирона. В неговата творческа биография има стотици часове театрална музика, част от тях – и за куклен театър. Мирона е носител и на престижната награда „Аскеер“ за театрална музика, но за драматичен театър: през 1996 година, за музиката на постановката „Тайното евангелие на Йоан“ от Стефан Цанев, с режисьор Борис Панкин.

Ако искате да попеете с Рисуваното Човече от „Приключения чудати с фигури познати“ – заповядайте част от текста на песничката:

Аз съм рисувано човече,
И тръгвам във света голям,
Защото сутрин, обед, сутрин, обед, вечер,
Не искам да живея сам.
След миг потеглям, няма време
За колебания и страх,
Дано светът да ме приеме,
Дано да ми хареса, ах.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
ПРОДУКЦИИ

Спектакли

ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА
ПРИКАЗКА ЗА СРЕБЪРНАТА РИБА

„Сребърната риба“ разказва за обитателите на чудния воден свят, за човешката алчност и защо Луната и Морето са свързани във вечен танц.

НАПРАВИ СИ ВКЪЩИ – ВЪЛШЕБНА РИБА ЗА УКРАСА
НАПРАВИ СИ ВКЪЩИ – ВЪЛШЕБНА РИБА ЗА УКРАСА

Виртуално ателие за родители и деца “Направи си вкъщи с Илия”. Сребърната риба, герой от едноименната приказка, плува и във виртуалното пространство благодарение на Арена Медиа.

ЧУДНАТА МОНЕТА – ПРИКАЗКА ЗА ЧЕРВЕН
ЧУДНАТА МОНЕТА – ПРИКАЗКА ЗА ЧЕРВЕН

Една невероятна история за Чудната монета Аспра, която отвежда едно Момче от днешно време в Средновековието, право в двора на Червенския болярин.

СРЕЩИ

Очи в очи

ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА
ЕЛЕГАНТНО ПОКАЗВАМЕ ТАЙНИТЕ НА ТЕАТЪРА

Димитър Липовански режисира трите видео реализации на спектаклите „Зли вълшебства, добри вълшебства“, „Приказка в найлонова торбичка“ и „Приключения чудати с фигури познати“.

ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ
ПРИРОДАТА И ХОРАТА ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ

Илия Деведжиев е автор на пиесата „Приказка в найлонова торбичка“ и играе в спектакъла, режисиран от Росица Миновска-Деведжиева.

ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО
ЗА ВЕЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО

Росица Миновска-Деведжиева режисира спектакъла „Зли вълшебства, добри вълшебства“ и играе в него.